7033237970332973

258267402_868483340536593_275880170078129342_n

Амбулаториор үйлчлүүлж буй үйлчлүүлэгчээс авах сэтгэл ханамжийн үнэлгээний асуумж
Үйлчлүүлэгч та санал хүсэлтээ доорх QR кодыг уншуулан өгнө үү.

258195853_1168430987027499_4252571585518354905_n

Үйлчлүүлэгч та санал хүсэлтээ доорх QR кодыг уншуулан өгнө үү.
Эмнэлэгт хэвтэн эмчлүүлж буй үйлчлүүлэгчээс авах сэтгэл хамамжийн үнэлгээний асуумж

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

ЦЭЦЭРЛЭГИЙН НАСНЫ ХҮҮХДИЙН ХООЛЛОЛТЫН ЗӨВЛӨМЖ

Цэцэрлэгийн насны хүүхэд өдөрт 5 удаагийн давтамжтай хоолловол тохиромжтой. Цэцэрлэг дээрээ 4 удаа хооллоно. Хоногийн илчлэгийн 80 хувийг цэцэрлэгтээ авна.

Үүнд: Өглөө-20%, бага үд-10-15%, үд- 30-35%, их үд-10-15% авна. Орой гэртээ- 20-25% байна.

  • Өглөө- Сүү сүүн бүтээгдэхүүн, гурилан бүтээгдэхүүн, цөцгийн тос, жимсний  чанамал, өндөг
  • Бага үд, их үд- Сүү, тараг, гурилан бүтээгдэхүүн, жимс жимсгэнэ
  • Өдөр- 1,2-р хоол , зууш, жимсний ундаа, ус
  • Орой- Хөнгөн зууш, ногооны шөл, цагаан идээ

Хүүхдийн  хоолыг бэлтгэж өгөхдөө:

  • 2-3 насанд махыг машиндах буюу жижиглэн хэрчиж бэлтгэнэ.
  • Хоолонд хурц хоол амтлагч хэрэглэх, хэт шарсан хуурсан хоолыг өгөхгүй байх. Энэ нь хүүхдэд харшил үүсгэх, ходоодыг хэт цочроох, үрэвсэл үүсгэх эрсдэлтэй.
  • Үйлдвэрийн аргаар цэвэршүүлсэн /дээд болон 1, 2-р/ болон цэвэршүүлээгүй /бүхэл үрийн/ гурил, уг гурилаар хийсэн бүтээгдэхүүнийг аль алийг нь хослуулан хэрэглэх.
  • Бүх төрлийн хоолонд дуртай байлгахын тулд хоолны нэр төрлийг олшруулах, идэх дур сонирхолыг нь татахуйцаар аягалаж, таваглаж өгөх.
  • Өдөрт нэг аяга тараг болон сүү тогмол өгч хэвших
  • Үндсэн ногооноос гадна дархлаа дэмжих, гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг сайжруулах, аминдэм, эрдсээр баялаг аль болох олон төрлийн хүнсний ногоо хэрэглэх
  • Өөрийн оронд ургасан байгалийн нохойн хошуу, чацаргана, аньс, тарвас, нэрс, үхрийн нүд гэх мэт жимсийг шинээр нь болон шүүс болгон хэрэглэх
  • Шарсан төмс, чипс, хатаасан эрдэнэ шиш, хийжүүлсэн ундаа, түргэн хоол, чихэр, шоколад зэргийг хүүхдийн хоолны цэснээс хасах
  • Өөх, тос – Бага насны хүүхдийн хоолыг нэмэлтээр ургамлын тос болон малын цэвэр сүүнээс гаргаж авсан цөцгийн тосоор баяжуулан өгөх нь ач холбогдолтой.
  • Давс – Өдөрт наснаас хамааран 1-2 гр хүртэл давс хэрэглэнэ.
  • Элсэн чихэр – Амтлаг, чихэрлэг бүтээгдэхүүнүүдийг хүүхдэд аль болох бага өгөх. Өдөрт хэрэглэх чихрийн хэмжээ 10 гр-аас хэтрэхгүй байна. Тараг будааны агшаамал зэрэг хүнс, хоолыг сахаргүй өгч сургах
  • Усны хэрэглээ: 5 хүртэлх насны хүүхдийн биеийн 1 кг жинд 100 мл шингэнээр тооцож өгнө /1 хүүхэд дундажаар 1-1,5 литр орчим ус ууна/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *